Tristan Wittevrongel

Tristan Wittevrongel is één van de BJJ trainers van BJJ Eeklo.

Tristan Wittevrongel – Achtergrond

Tristan Wittevrongel is op achtjarige leeftijd begonnen met Japanse Jiu Jitsu. Op zijn 12de is hij begonnen met MMA, Krav Maga en Brazilian Jiu Jitsu.
Kort nadien begon hij ook te Thaiboksen. Op zijn 16de heeft hij zijn Blue Belt gekregen na een beklijvende evaluatie in Barcelona bij Master Robin Gracie.


In september 2022 heeft hij ook zijn Purple Belt gekregen van Robin Gracie. Dit maakt van Tristan een complementaire vechtsporter.
Zijn BJJ stijl is gebaseerd op speed passing en chokes.  Zijn favoriete submissions zijn de cross choke, guillotine en de triangle. Basic maar efficiënt.

Tristan Wittevrongel staat gekend voor zijn stevige opwarmingsdrills Tristan Wittevrongelen getuigd uiteraard van een staalharde conditie. Hij houdt ervan om de studenten fysiek tot het uiterste te drijven.

Vergis je echter niet, Iedereen kan met zijn vraag bij Tristan terecht. Tristan heeft een “zwak” voor de zwakkeren, en zorgt ervoor dat niemand gediscrimineerd wordt. Zijn huidig level is Purple Belt 3°

Stuntman

Als bijkomende activiteit is Tristan volop bezig met het trainen in verschillende disciplines als “stuntman”. In Juli 2023 volgde hij bij Campus Univers Cascade in Frankrijk een stuntopleiding van 2 full time weken. Zijn specialisatie is uiteraard zijn expertise in vechtsporten maar ook high kicks, salto’s, high falls, car hits, wire stunts en parcour.

Krav Maga

Tristan heeft ook zijn Black Belt Krav Maga en is gecertificeerd als Advanced Specialised Instructor in Krav Maga.
Hij beheerst verschillende vormen van geweldbeheersing en is getraind in Anti Carjacking & Home Invasion Training.

Wil je met Tristan kennismaken? Kom dan gerust langs op één van onze trainingen.